BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 26, 2011

Thanx hincik pakwe

alkisahnye..laptop saya skrin blank..
n xdpt dibaiki hingga ke saat ini..
menurut kata hincik pakwe,inverter rosak..
akibat laptop saya ellie si lappy tu bsr gajah..
seswai la ng name die..
dh lama sgt dh laptop tu..6taun k0t umur die..
bley msk tadika dh..
susah la nk cri inverter tu..
so,ri ni hincik pakwe nk try g cri inverter kt kedai comp area klang..
cian hincik pakwe..
papa--beli je la laptop bru t0k wani..hahahha~~

jeng*jeng*jeng..
mesti suspen kn???cmne saya bley on9..
ce teka..ce teka..
saya gne laptop hincik pakwe..
cian die xberlaptop..
n mama saya pn bising2..bla..bla..bla..coz nyusahkn hincik pakwe..

bkn nk susahkan hincik pakwe..
hincik pakwe yg ckp,cian kt saya,sorg2 kt umah nie..
ad laptop,at least sy bley wat kije smbil melayan muvie dan ber0n9..
dpt la sy update blog nie..

ok la..time kasih kpd hincik pakwe..
ops..b4 terlupe..sape yg d0k area kuantan or ad kt kuantan pd 30hb april nie..
jemput2 la dtg umah yerk..
ad wat makan2 ckt n bbq..
sy akan wat triffle n mashed potato..
n culik raisya dr ibu die..oh yeah!!

rase rindu je kt raisya saat sy dukung dhia qistina..
wah..rndu kt raisya..muaaahhhxxx...cium raisya..

n 0ne more..sy dh ad tudung ekspress denim..ouch..
n ad la pattern len2..
termsk shawl denim..tp jez for sample..
jez x update dlm blog lg..saba la ea~~

k la..
thanx tu hincik pakwe~~
weee~~ipad 1~~

Thursday, April 14, 2011

RIBENA diharamkan

LONDON:Pemimpin Islam di Birmingham menggesa diadakan rombakan menyeluruh dalam
undang-undang pengguna selepas kemunculan berita menggemparkan bahawa dua minuman ringan kegemaran mengandungi arak.

Birmingham Post semalam melaporkan ramai peniaga membuang stok Ribena dan Lucozade selepas penggun! a mendapati ramuan perisa air minuman itu mengandungi arak meskipun pada paras yang rendah. Peraturan makanan tidak mensyaratkan pengeluar produk itu, Glaxo-SmithKline menyenaraikan arak pada bungkusan minuman itu kerana kandungan arak itu pada! kadar yang rendah.

Bagaimanapun, umat Islam yang diharamkan daripada meminum arak mendakwa semua minuman ringan seharusnya dilabelkan dengan jelas jika ada ramuan yang bercampur arak meskipun amat sedikit. Empat tahun lalu, Walkers, sebuah syarikat makanan, menukar label pada bungkusan kerepeknya selepas akhbar Birmingham Post mendedahkan snek keju dan bawangnya
mengandungi ekstrak lembu tidak sembelih. Kandungan arak dalam Ribena dan Lucozade adalah kurang daripada 0.1 peratus tetapi umat Islam memberitahu Birmingham Post bahawa mereka kecewa selepas mengetahui bahawa mereka sejak sekian lama meminum arak meskipun pada paras yang teramat rendah.

Pengerusi Masjid Jamik Birmingham, Dr Mohammed Naseem menyuarakan rasa terkejutnya kerana undang-undang itu masih membenarkan kandungan dalam makanan atau minuman tidak dinyatakan dengan jelas pada label.. 'Kita amat kecewa kerana sebelum ini umat Islam menganggap minuman ringan seperti Ribena dan Lucozade ini halal tetapi sebaliknya,' katanya.
Pekedai yang juga anggota Persatuan Peniaga Ladypool, Mohammed Zaman Khan berkata penjualan Ribena dan Lucozade jatuh mendadak sejak beberapa minggu lalu dan beliau memastikan produk itu tiada pada rak kedainya.

Jurucakap Glaxo-SmithKline memberi alasan label minuman dan makanan pasti tidak dapat dibaca jika peraturan mensyaratkan semua komponen bagi penyediaan makanan itu dinyatakan. 'Sesetengah bahan perasa mengandungi lebih 50 komponen. Kami amat sensitif dengan keperluan budaya pengguna dan cuba menangani isu itu jika ia dimaklumkan kepada kami,' katanya.

Beliau mengakui minuman tenaga Lucozade berperisa asli, limau, tropika dan sitrus mengandungi paras rendah arak begitu juga deng! an lima perasa yang disediakan untuk Ribena.. - Agensi



seyes terkejut la taw brite nie..dl02 ad la jg dgr kn...klu ikutkan byk je produk2 mknan kite xbley mknan/minum
tp..tu la..kesasihannye xtaw la cmne..
nie la akibatnye klu terlampau depend kt others contry..
so,malaysia..wake up..do our own product..
coz klu nk ikutkan..malaysia nie kaya je ng raw material kn..bley je wat 2ndry produk..
tp,may be cost xcukup n hasad dengki kot...
bile org wat produk baru..sibuk la k kate produk org tu cmnie la cmtue la..

tp,sy sgt frust la klu ribena xbley diminum la..coz it is 1 of my fav ea..penambah tenaga..
ribena la pegganti nescafe yg xbek utk kesihatan tu bg sy..
tp,klu dh xbley minum ribena..back to nescafe..
owwhh...no~no~no..

pe pn..kte tgu je khabar dr JAKIM...

lg 1..sy suke ilklan die...
layannZZZ..whadupp~~



Monday, April 11, 2011

~alohaa~~

salam semua....
t/hari yg sesegar embun pagi...kerana apa..kerana saya bangun lewat..hahaha~~ari nie rest ye cik wani..he3...dh lme x bebelog nie...nk btaw la pe yg sy wat waktu xbebelog nie..he3...skang sy ada hobi baru yg sgt pelik...actually xde la pelik sgt pn..

nk taw x....jeng*jeng*jeng*...he3..cepat la cik wani oit..men2 plak....

sy suke tgk blog berkaitan wedding~~~baju wedding, hantaran, pelamin, doorgift, photographer..wt***...hobi apakah ini...xde kije ke cik wani oit~~saje je nk mengundang spekulasi kn~kn~kn~hahaha

bawa bertenang smeua yerk..ini bukan petanda saya akan naik pelamin dlm ms terdekat..tp,klu nk mkn ns minyak ok la kot..jom kte g ke kdai yg berdekatan ea..kdai pck jabit..hahaha~~bako jew~~mmg la..hati sy yg terbak0 tgk hantaran n bju gojes2 tahap d max kn~~

sambil cuci mata..sempat la mendreamingkn diri..aka mengangan2kn diri ng wedding impian kn~~namun seme bergantung kpd budget ciput yg dikumpul ea~~namun..hati sy tlah berkenan kpd satu colour n satu tema..nk taw apa????nk x???xnk???majuk la cm nie...

ad org kesah ko majuk ci wani oit~~nk taw...doa2kan la saya cepat mengikut jejak kekawan yg dh melangkah setapak ke hadapan..he3..baru sy sedar..saya dh kehilangan banyak kawan..kawan2 saya semua dh kawen dan bertunang..oh noo~~~~im still single but not available..wait for my time..at dat time..kome seme bw anak la..jd flower gurl saya..

okla...tu je la sy lakukan sementara xberbelog n kebzan nie..xpasti la...
nk update bebelog xd mase..tp,tgk web n blog wedding ok jew..
owh lupe nk pesan..sesape nk ek pelamin taun nie..sile confirmkan awal taw..
xpyh la nk wat surprise..ti, saya xdpt dtg..
coz dairi menghadiri org kawen s penuh je taun nie..

whaduppp~~dadadada
tiada pic utk entry nie..coz ti x surprise~~

Triffle..yummy


Bahan utk base:

1 buku swiss roll (dipotong nipis - kalau takde swiss roll, apa2 kek pun boleh kecuali kek buah)

Buah2an dalam tin atau fresh fruits (ikut suka)

1 kotak Crystal Jelly (bancuh dgn air panas)


Bahan kastard:

Susu cair 1 tin

Gula secukup rasa

Air 1 tin (ikut sukatan tin susu tadi)

Tepung kastard 1/2 cawan


cara2 nk wat die:

1. Susun Swiss Roll secara cantik di dalam bekas @ bekas plastik.

2. Masukkan dua sudu susu isian sejat ke dalam mangkuk. Kacau bersama dua sudu tepung custard. Kalau pekat sila tambah sedikit air. Kacau sampai sebati.

3. Susu isian sejat lebihan dipanaskan dalam periuk di atas dapur dengan api berskala sederhana. Bila menggelegak, masukkan custard yang dilarutkan tadi (dari langkah 2)

4. Bila dah menggelegak dan custard mula likat. Tutup api.

5. Tuang sampai menutupi semua Swiss Roll tadi. Jangan ada ruang kosong. Nanti buruk.

6. Sejukkan. Kemudian susun buah-buahan diatasnya.

7. Bancuh satu peket jelly NONA perisa ros bersama 2 cawan air. Tambah sedikit gula mengikut suka hati. Err. Maksud saya ikutlah nak manis ke apa.

8. Masukkan dalam periuk dan panaskan sampai menggelegak.

9. Tuangkan ke atas custard yang dah sejuk tadi. Ikut suka nak tebal mana. :D

SIAPPP!!!

Sempoi kan kan? Selamat mencuba! ;)

whoppss~~~nk menikmati ng lebih sedap..msk la dlm fridge..mkn sejuk2 nikmat xterkata~~

Wednesday, April 6, 2011

TUHAN BERIKAN AKU CINTA

salam...whadupp!!
post ke2 hari ni..
ckp BZ..he3..sje je..release tensen..
tetibe terlayan lgu nie...layan jg la kn...
apa???nape mood jiwangness jew akhir2 nie???
sy pn xtaw nape..
sbb tgh stress kot..kne la mood slow ck..ala2 jiwang cm2...
lgu pn mendayu2..smpai nk td0kn..
ku layan lgu rock,cm nk pecah plak pale hotak..
pe2 pn..layan kn je la lgu nie..


Saturday, April 2, 2011

~LUV ya!!~


salam..whadupp....
penat tu nk tgu vid yg ak wat khas atas applikasi picasa nie..
dedicated to 0l my family members..
di kala study sorg diwaktu jam menunjukkan k0l 2..ak pn upload..
percaya atau x..nk mengupload vid nie..makan nasi..eh makan masa 2jam taw..
so,lantak pi a hang nk upload ke pe..janji jgn kac0 i study..

so,agak keBZ,sakng nie bru leh la nk post with editing..
nie picture yg limited la nk collect kn..klu kt umah tu byk lg pic2 terbaek..
nie pn ak curi2 masa post..
adoiyai..xsaba nk tgu nx wk,berpoya2 xhengat kn..
k la..layankan aje vid yg dilayangkan nie...
luv 0l my fmly member~~


video

dada~da...
whaduppp!